Asparges-skinketærte
SPONSORERET indhold

Asparges-skinketærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det er nem og lækker aftensmad her i sommervarmen, og er der en rest tilbage, så er tærten også god at tage med på picnic sammen med lidt brød og en blandet salat.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
01. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Dej:
3 spsk. olie
3 spsk. koldt vand
100 g hvedemel
75 g grahamsmel
¼ tsk. salt
1 æg
smør til tærteformen
Fyld:
250 g grønne asparges
4 forårsløg
3 æg
1 dl cremefraiche 9 %
1 tsk. hvedemel
¾ tsk. salt
peber
100 g røget skinke i strimler
Pynt: dild
Tilbehør: tomatsalat og fuldkornsflute

  1. Ælt ingredienserne til dejen sammen. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform med den.
  2. Knæk den træede ende af aspargesene, og skær dem i mindre stykker. Skær løgene i skiver. Kog asparges og forårsløgene i letsaltet vand 3-4 min. Afdryp dem i en sigte.
  3. Pisk æg, cremefraiche, hvedemel, salt og peber sammen i en skål.
  4. Vend grønsagerne og skinken i, og kom fyldet oven på tærtebunden. Bag tærten ca. 50 min. ved 175 gr.
  5. Pynt med frisk dild ved servering. Nyd en frisk tomatsalat og noget sundt og mættende fuldkornsflute til.