SPONSORERET indhold
Asparges-skinketærte
Det er nem og lækker aftensmad her i sommervarmen, og er der en rest tilbage, så er tærten også god at tage med på picnic sammen med lidt brød og en blandet salat.
4 personer
Ingredienser
Dej:
3 spsk. olie
3 spsk. koldt vand
100 g hvedemel
75 g grahamsmel
¼ tsk. salt
1 æg
smør til tærteformen
Fyld:
250 g grønne asparges
4 forårsløg
3 æg
1 dl cremefraiche 9 %
1 tsk. hvedemel
¾ tsk. salt
peber
100 g røget skinke i strimler
Pynt: dild
Tilbehør: tomatsalat og fuldkornsflute
- Ælt ingredienserne til dejen sammen. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform med den.
- Knæk den træede ende af aspargesene, og skær dem i mindre stykker. Skær løgene i skiver. Kog asparges og forårsløgene i letsaltet vand 3-4 min. Afdryp dem i en sigte.
- Pisk æg, cremefraiche, hvedemel, salt og peber sammen i en skål.
- Vend grønsagerne og skinken i, og kom fyldet oven på tærtebunden. Bag tærten ca. 50 min. ved 175 gr.
- Pynt med frisk dild ved servering. Nyd en frisk tomatsalat og noget sundt og mættende fuldkornsflute til.