SPONSORERET indhold
Aspargessalat med brødcrutoner
Sprød og frisk salat med hjemmelavede brødcrutoner.
Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
4 personer
Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge-/bagetid: ca. 15 min.
500 g grønne asparges
1 romainesalat
125 g cherrytomater
2 forårsløg
50 g spæd spinat
3 spsk. sorte oliven
Dressing:
2 dl cremefraiche (9%)
2 spsk. estragon
1 tsk. hvidvinseddike
salt og peber
Brødcrutoner:
3 skiver italiensk fuldkornsbrød
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
- Knæk eller skær den træede ende af aspargesene, og skær dem i ca. 3 cm stykker. Kog dem i 1-2 min. i letsaltet vand.
- Afdryp og afkøl dem i en sigte.
- Snit romainesalaten, skær cherrytomaterne i halve, og snit forårsløgene. Bland asparges, romainesalat, spinat, tomater, forårsløg og oliven.
- Dressing: Rør cremefraiche, estragon, hvidvinseddike, salt og peber sammen, og servér dressingen til salaten.
- Skær skorpen af brødskiverne, og skær brødet i små terninger. Kom dem på bagepapir i en bradepande. Vend olie og presset hvidløg over.