Aspargessalat med feta og grillede rejer
En nem og hurtig sommersalat med sæsonens bedste grøntsager: ærter og asparges.
Ingredienser
1 bundt grønne asparges
400-500 g nye ærter
1 finthakket skalotteløg
1½ spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
lidt salt og revet citronskal
200 g rå tigerrejer
75 g fetaost.
Marinade:
1 fed finthakket hvidløg
lidt citronsaft
1½ spsk olivenolie
salt og peber
Tilbehør:
Brød.
Sådan laver du aspargessalat
Knæk den træede del af bunden på de grønne asparges. Kassér bunden og skær aspargesene i små stykker. Bring en gryde med vand til kogepunktet og kog aspargesene 1 min. Tag dem op og afkøl dem i koldt vand. På den måde bevarer de deres sprødhed og fine grønne farve.
Bælg ærterne og bland dem sammen med de grønne asparges, skalotteløg, citronsaft, olivenolie, salt og lidt revet citronskal.
Rør finthakket hvidløg sammen med citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Pil skallen af rejerne og mariner dem i olien. Grill eller pandesteg dem ca. 2 minutter på hver side.
Kom rejerne over salaten, drys med små stykker feta, og server brød til.
Se også opskrift på: Asperges med rygeost, rejer og ramsløg