Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Aspargessalat med sprøde brødcrutoner
Foto: Jes Buusmann

Aspargessalat med sprøde brødcrutoner - opskrift fra Hendes Verden

Aspargessalat med sprøde brødcrutoner

4 personer
Print

500 g grønne asparges
1 romainesalat eller ½ iceberg
125 g cherrytomater
2 forårsløg
50 g spæd spinat
3 spsk. sorte oliven
Dressing:
2 dl cremefraiche 9 %
2 spsk. hakket fransk estragon
1 tsk. hvidvinseddike
salt, peber
Brødcroutoner:
6 skiver italiensk brød
3 spsk. olivenolie
1-2 fed presset hvidløg
salt, peber

  1. Knæk eller skær den træede ende af aspargesene af. Skær aspargesene i ca. 3 cm stykker, og kog dem 1-2 min. i letsaltet vand. Afdryp og afkøl dem i en sigte.
  2. Snit salaten, skær cherrytomaterne i halve, og snit forårsløgene. Bland asparges, salat, spæd spinat, tomater, forårsløg og oliven.
  3. Rør cremefraiche, estragon, hvidvinseddike, salt og peber sammen, og server det til salaten.
  4. Skær skorpen af brødskiverne, og skær brødet i 1 x 1 cm tern. Læg dem på bagepapir i en bradepande, og vend dem med olivenolie og hvidløg. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 10-15 min. på midterste ovnribbe. Vend rundt i dem undervejs, til de er gyldne og sprøde. Drys brødcroutonerne over salaten.
Se, hvad vi ellers skriver om: Brødcroutoner og Sunde salater