Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Aspargessalat med sprøde brødcrutoner
Foto: Jes Buusmann

Aspargessalat med sprøde brødcrutoner - opskrift fra Hendes Verden

Aspargessalat med sprøde brødcrutoner

plate 4 personer
printer Print

500 g grønne asparges
1 romainesalat eller ½ iceberg
125 g cherrytomater
2 forårsløg
50 g spæd spinat
3 spsk. sorte oliven
Dressing:
2 dl cremefraiche 9 %
2 spsk. hakket fransk estragon
1 tsk. hvidvinseddike
salt, peber
Brødcroutoner:
6 skiver italiensk brød
3 spsk. olivenolie
1-2 fed presset hvidløg
salt, peber

  1. Knæk eller skær den træede ende af aspargesene af. Skær aspargesene i ca. 3 cm stykker, og kog dem 1-2 min. i letsaltet vand. Afdryp og afkøl dem i en sigte.
  2. Snit salaten, skær cherrytomaterne i halve, og snit forårsløgene. Bland asparges, salat, spæd spinat, tomater, forårsløg og oliven.
  3. Rør cremefraiche, estragon, hvidvinseddike, salt og peber sammen, og server det til salaten.
  4. Skær skorpen af brødskiverne, og skær brødet i 1 x 1 cm tern. Læg dem på bagepapir i en bradepande, og vend dem med olivenolie og hvidløg. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 10-15 min. på midterste ovnribbe. Vend rundt i dem undervejs, til de er gyldne og sprøde. Drys brødcroutonerne over salaten.
Se, hvad vi ellers skriver om: Croutoner og Sunde salater