Aspargestærte opskrift med tomatsalat
SPONSORERET indhold

Aspargestærte med tomatsalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Trine Hahnemann Foto: Lars Ranek
25. sep. 2009 | Opskrift | ALT for damerne
6

Ingredienser

Dej:
200 g hvedemel
100 g kvark
1 tsk salt
75 g smør
lidt kold vand.

Fyld:
5 forårsløg
1 bdt asparges
3 kogte æg
lidt kørvel
4 æg
2-5 piskefløde
salt og friskkværnet peber
50 g friskrevet parmesan.

Tomatsalat:
200 g cherrytomat i halve
10 finthakkede mynteblade
6 skiver parmaskinke.

Sådan gør du

Aspargestærte

Rør hvedemel med salt, kvark og smør, og saml tærtedejen med koldt vand. Stil den i køleskabet 1 time og rul den ud med en kagerulle. Læg den i en smurt tærteform, 26 cm i diam.

Damp forårsløgene og dryp dem godt af. Flæk aspargesene. Hak de kogte æg.

Læg et lag forårsløg, derefter et lag asparges på tærtedejen, fordel hakket æg over og drys med kørvel.

Pisk æg, fløde, salt og peber sammen og hæld henover. Drys peber over tærten og til sidst parmesan. Bag tærten i ovnen ved 180 grader i 40 minutter.

 

Tomatsalat

Læg parmaskinke på en bageplade og bag den i ovnen ved 180 grader i 5 minutter, tag parmaskinken ud, køl og smuldr. Vend med tomater og mynte, smag til med salt og peber.

Servér din aspargestærte med salat til.