Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Aubergine sandwich
Foto: Tine Brok Hansen

Aubergine sandwich

Auberginesandwich

Sandwich på en ny måde.

plate 2 portioner
printer Print

1 lille aubergine, ca. 200 g
2 små tomater eller 1 stor, ca. 100 g
himalayasalt
ekstra jomfruolivenolie til stegning
8 skiver halvfast gedeost med kraftig smag, ca. 40 g i alt
6 ansjosfileter i olie
1 tsk kapers, helst dem i olie eller salt
1 lille håndfuld rucola
10 store dobbeltskud basilikum

Sådan gør du:

Skær auberginen i skiver på langs, brug yderskiverne til noget andet, fx en ratatouille. Du skal bruge 4 skiver i alt til retten her. Skær tomaterne i tynde skiver, læg dem i en sigte, og drys med lidt salt. Lad dem stå og trække et kvarters tid, så noget af væden løber fra. Dup dem tørre med køkkenrulle eller et rent viskestykke.

 

Smør aubergineskiverne med lidt olivenolie på alle sider, og grill dem på hver side, til de er møre. Læg to af skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og læg tomatskiver, osteskiver, ansjosfileter og kapers på.

 

Læg de andre aubergineskiver ovenpå, og bag sandwichene i en forvarmet ovn ved 225 °C i 4-5 minutter, til osten er smeltet. Mens de steger i ovnen, skyl og slyng rucolaen. Fyld de varme auberginesandwich med rucola og basilikum.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Sandwich og Aftensmad