Avocado-agurke-suppe med sprødstegt tortilla
SPONSORERET indhold

Avocado-agurke-suppe med sprødstegt tortilla

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl og Bente Nissen Lundsgaard
15. jul. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(4 pers.)

Ingredienser

½ agurk
2 spsk. løg i små tern
1 fed hvidløg
½ grøn chili
2 tomater, gerne gule
½ grøn peber
3 avocadoer
4 dl koldt vand
salt, peber
2 hvedemelstortillaer (medium)
olie til stegning
Pynt:
tomat- og agurketern samt persille

  1. Skær agurken igennem på langs, og fjern kernerne. Skær agurken i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor. Skær løg, hvidløg, chili, tomater og peberfrugt i mindre stykker, og kom det i. Blend det sammen. Tilsæt avokadokød og vand, og blend igen, til suppen er jævn. Smag til med salt og peber. Stil suppen i køleskabet et par timer.
  2. Skær tortillaerne i meget fine strimler, og fordel dem på bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 10 min. Afkøl dem. Varm 1 cm olie op i en gryde, og frituresteg tortillastrimlerne, til de er gyldne. Tag dem op med en hulske, og afdryp på køkkenrulle. Server suppen med de sprøde tortillastimler på toppen og pyntet med tomat- og agurketern samt persille.