Avocadomad med æg og dukkah
SPONSORERET indhold

Avocadomad med æg og dukkah

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nemme nemme avocadomad med æg tager maks 20 minutter at lave, og fungerer både som en god frokost eller nem aftensmad.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
16. maj. 2019 | Mad | Fit living
4 madder, 2 personer | Total: 20 min

Ingredienser

Dukkah:
½ spsk. sesamfrø
½ tsk. spidskommen
½ tsk. fennikelfrø
½ tsk. chiliflager
Lidt flagesalt

Madder:
4 tynde stykker rugbrød
Olivenolie
Salt
4 små æg
1 stor avocado
2 håndfulde rucola
2 tomater
Salt og peber

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    468 Kcal
  • Fedt:
    57 %
  • Protein:
    15 %
  • Kulhydrat:
    28 %

Sådan gør du

  1. Rist sesamfrø, spidskommen og fennikelfrø på en tør, varm pande i ½-1 minut.
  2. Tag det af varmen, og lad det køle en smule.
  3. Knus det groft i en morter, og vend det med chiliflager og flagesalt.
  4. Madder: Tør panden af så du kan bruge den til rugbrød og æg.
  5. Rist rugbrød i olivenolie på en varme pande. Krydr med salt.
  6. Steg fire æg til spejlæg, eventuelt på begge sider.
  7. Skær avocado og tomat i skiver.
  8. Anret rucola, avocado, tomat og æg på brødet.
  9. Top med dukkah, og servér straks.

Anbefalet til dig