Avocadomad med æg og dukkah
Foto: Anders Schønnemann

Avocadomad med æg og dukkah

Nemme nemme avocadomad med æg tager maks 20 minutter at lave, og fungerer både som en god frokost eller nem aftensmad.

printer Print
clock 20 minutter
plate 4 madder, 2 personer

Dukkah:
½ spsk. sesamfrø
½ tsk. spidskommen
½ tsk. fennikelfrø
½ tsk. chiliflager
Lidt flagesalt

Madder:
4 tynde stykker rugbrød
Olivenolie
Salt
4 små æg
1 stor avocado
2 håndfulde rucola
2 tomater
Salt og peber

Energi pr. person:
468 Kcal
Fedt:
57 %
Protein:
15 %
Kulhydrat:
28 %

Sådan gør du

  1. Rist sesamfrø, spidskommen og fennikelfrø på en tør, varm pande i ½-1 minut.
  2. Tag det af varmen, og lad det køle en smule.
  3. Knus det groft i en morter, og vend det med chiliflager og flagesalt.
  4. Madder: Tør panden af så du kan bruge den til rugbrød og æg.
  5. Rist rugbrød i olivenolie på en varme pande. Krydr med salt.
  6. Steg fire æg til spejlæg, eventuelt på begge sider.
  7. Skær avocado og tomat i skiver.
  8. Anret rucola, avocado, tomat og æg på brødet.
  9. Top med dukkah, og servér straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Avocado, Æg, Rugbrød, Vegetar og Hovedret