
Foto:
Avocadomad med æg og dukkah
Nemme nemme avocadomad med æg tager maks 20 minutter at lave, og fungerer både som en god frokost eller nem aftensmad.
preparation
Total: 20 minutter
plate
4 madder, 2 personer
Af Louisa Lorang
Ingredienser
Dukkah:
½ spsk. sesamfrø
½ tsk. spidskommen
½ tsk. fennikelfrø
½ tsk. chiliflager
Lidt flagesalt
Madder:
4 tynde stykker rugbrød
Olivenolie
Salt
4 små æg
1 stor avocado
2 håndfulde rucola
2 tomater
Salt og peber
Næringsindhold
- Energi pr. person:
- 468 Kcal
- Fedt:
- 57 %
- Protein:
- 15 %
- Kulhydrat:
- 28 %
Sådan gør du
- Rist sesamfrø, spidskommen og fennikelfrø på en tør, varm pande i ½-1 minut.
- Tag det af varmen, og lad det køle en smule.
- Knus det groft i en morter, og vend det med chiliflager og flagesalt.
- Madder: Tør panden af så du kan bruge den til rugbrød og æg.
- Rist rugbrød i olivenolie på en varme pande. Krydr med salt.
- Steg fire æg til spejlæg, eventuelt på begge sider.
- Skær avocado og tomat i skiver.
- Anret rucola, avocado, tomat og æg på brødet.
- Top med dukkah, og servér straks.
Læs Også
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: