Sund salat
SPONSORERET indhold

Babysalater med hindbær & gedeost

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Raffineret salat, som dine veninder vil elske dig for.

Af: Vibeke Lehn Foto: Nicolai Mørk
24. aug. 2012 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

150 g parma- eller serranoskinke i tynde skiver
1 tsk rørsukker
1 bakke babysalater
1 bakke hindbær 150 g
1 bdt kørvel
100 g gedeost i mindre stykker

Dressing:
2 tsk olivenolie
1-2 spsk bæreddike, gerne hindbær
salt, peber

Hvidløgscroutoner:
400 g fuldkornsbrød
1 fed knust hvidløg

Sådan gør du:

Bred skinkeskiverne ud på en plade med bagepapir, drys en anelse sukker på og bag dem gyldne og sprøde ved 225°, ca. 5 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle.

Bland salater, bær og kørvelkviste let med osten. Rør dressingen sammen, smag til og dryp den over salaten, der serveres med sprøde hvidløgscroutoner (se opskrift nedenfor).

Hvidløgscroutoner: Stik brødskiverne ud med en lille rund form − eller skær dem i firkanter. Vend brødcroutonerne med lidt knust hvidløg og flaget havsalt, bred dem ud på en plade med bagepapir og rist dem gyldne og sprøde i ovnen ved 200° varmluft eller 225° alm. ovn. Du kan sagtens lave croutonerne i forvejen.

Energi pr. person: 460 kcal, fedt 30%, protein 23%, kulhydrat 47%.

TIP! Vælg koldpressede olier til dine salater − de giver en bedre og mere frisk smag.r spsk balsamico, som giver salaten en lidt mere pikant smag.