Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på babytorskebukser
Foto: Steen Evald Babytorskebukser på salat

Opskrift på babytorskebukser

Babytorskebukser på salat

4
Print

Torskebusker
feldsalat og frisésalat
jomfruolivenolie
citron
dampede grønne asparges
smør til stegning
salt og peber
brød til at riste
aioli.

Aioli:
æggeblommer
olivenolie.

Sådan gør du

Skær torskebukserne i skiver og steg dem på panden i smør ved fuld varme i få minutter. Lad dem evt. dryppe af på et lag køkkenrulle. Læg dem i et leje af tidens salat, gerne feldsalat og frisésalat, der er dryppet med god jomfruolivenolie og citron. Her er også lagt et lag dampede grønne asparges (skal blot koge 1 minut med salt). Der skal meget salt og peber på. Serveres med knastørt ristet brød (gerne daggammelt brød), som skæres i skiver, smøres med god olivenolie og kommes i ovnen på højeste varmluft. Brødet køler på en rist, inden der smøres et lag aioli på.

Du kan selv lave aioli af æggeblommer og olivenolie, men du kan også gøre som Gitte og købe en god majonaise, som tilsættes lidt god olie, salt, peber og godt med citron og hvidløg.

Se, hvad vi ellers skriver om: Aioli, Torsk, Fisk, Dansk mad og Hovedret