Baccala
SPONSORERET indhold

Baccala

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Italiensk klassiker med fritteret torsk, rørt med kartoffel, olivenolie, mælk og hvidløg. Den kræver lidt forberedelse, og du skal faktisk i gang med forberedelserne to dage før – men er ventetiden værd.

Af: David Fischer Foto: Line Thit Klein
02. apr. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

250 g torsk
150 g kartofler
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
2 ½ dl mælk
lidt mel
rasp til panering
mayonnaise til servering
1 citron

Sådan laver du baccala:

Salt torsken let, og stil den på køl – gerne aftenen før.

Skræl og kog kartoflerne, og blancher hvidløgene ad flere omgange.

Kog mælk op i en gryde, og pocher torsken heri, til den er tilberedt.

Si mælken fra, og blænd ½ dl af mælken med hvidløgene.

Rør torsken op med hvidløgsmælk, kogt kartoffel og olivenolie.

Kom torskemosen i en sprøjtepose, eller frysepose med hul, og sprøjt stave ud på en bageplade, ca. 2 cm tykke og 10 cm lange.

Læg stavene i fryseren natten over.

Paner dem i mel, lidt vand, mel igen, vand og rasp til sidst, og fritér dem i 170 grader varm olie i 7 minutter. Server dine baccala med citron og mayonnaise.

PRØV OGSÅ mozzarela proscioutto

FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne/opskrifter