SPONSORERET indhold
Bagt fisk med vinterkål og nødder
Den moderne kogekone Nanna Simonsen laver den allerbedste vinterret
4
Ingredienser
6-700 g torskefilet med skind
jomfruolivenolie
1 tsk fint havsalt
10-15 rosenkålsblade
80-100 g ribbet frisk
grønkål
2 stilke bladselleri
½ fennikel
1 lille porre
30-40 g hasselnøddekerner
¾ dl piskefløde
eller fløde 8%
2 spsk jomfruolivenolie
1 tsk citronskal
salt
Sådan gør du:
- Skyl fisken og dup den tør med køkkenrulle. Læg et stort stykke oliesmurt bagepapir i et ildfast fad. Læg fisken herpå med kødsiden opad. Drys med salt og lad fisken trække koldt i 1/2 time. Tænd ovnen på 250°.
- Rengør grønsagerne. Hak grønkålen meget groft og snit bladselleri, fennikel og porre fint. Hak hasselnødderne meget groft og hold dem for sig. Bring fløden i kog med 2 dl vand, olie, citronskal og salt i en sauterepande. Kom alle grønsager heri og giv dem et opkog. Tag dem hurtigt op af væsken og lad dem dryppe lidt af.
- Kog væsken ind til ca. en fjerdedel, kom de hakkede nøddekerner i og lad det lige akkurat komme i kog. Tag panden af blusset og vend grønsagerne i. Dup fisken tør.
- Dryp lidt olie over den og pak bagepapiret sammen om den. Sæt fisken i den varme ovn og lad den bage i 8-12 min. alt efter filetens tykkelse. Fjern skindet og fordel grønsager og væde over fisken.
- Dryp lidt ekstra jomfruolivenolie over og server torsken med det samme med kartofler til.
Tips: Kål er sundt, og denne variation med rosen- og grønkål egner sig godt til hvid fisk.