Bagt fisk på grønsagsbund
Skøn fiskeret, der er pakket med protein.
Ingredienser
800 g filet af lyssej, kulmule eller lange
salt, peber
1-2 spsk dukkah
2 tsk olivenolie
2 snittede porrer
1 lille groftsnittet spidskål
1 udkernet, hakket grøn peber
salt, peber
1-2 snittede rødløg
lidt frisk timian
12 store kapers på stilk
ca. 1 dl vand eller bouillon
Sådan gør du: Drys fiskefileterne med salt, peber og dukkah. Varm olien i en sauterepande, og svits porre, spidskål og peberfrugt kort. Krydr med salt, peber, rødløg og timian. Fordel grønsagerne i et ovnfast fad, og læg fisk og kapers ovenpå. Hæld lidt vand eller bouillon ved, dæk fadet med folie, og bag fisken færdig i ovnen ved 200-225° i ca. 25 min.
Tip! Fisk er sundt, og du har mulighed for at vælge til og fra på fedtfronten ved at overveje, hvilken type fisk du vil spise. I denne ret er der brugt mager fisk med mindre end 2 g fedt pr. 100 g.
Energi pr. person: 290 kcal, fedt 13%, protein 62%, kulhydrat 25%