Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på bagt kylling med rodfrugter
Foto: Mikkel Adsbøl Bagt kylling med rodfrugter

Opskrift på bagt kylling med rodfrugter

Bagt kylling med rodfrugter

De raspede kyllingelår giver en sprødhed der går perfekt sammen med de bløde bagte rodfrugter.

plate 2
printer Print

2 kyllingelår med overlår
1 æg
1 dl rasp
salt
peber
2 fed hvidløg
100 g pastinak
100 g persillerod
4 gulerødder
2 dl hønsefond/bouillon
50 g sorte oliven
2 forårsløg

Energi pr. person:
408 Kcal

Sådan laver du bagt kylling:

Tænd ovnen på 180 grader. Vend kyllingelårene i pisket æg og derefter i rasp, salt og peber.

Snit hvidløg, pastinak, persillerod og gulerødder i mindre tern. Kom grøntsagerne i et ildfast fad sammen med hønsebouillon og salt og peber. Læg kyllingelåret på toppen af grøntsagerne og bag kylling og grøntsager i ovnen i 35-40 min.

Tag fadet ud og vend de sorte oliven med grøntsagerne. Snit forårsløgene fint og drys dem over retten.

Prøv også nudler med kylling og shiitakesvampe

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund mad, Slankemad, Rodfrugter, Kylling, Dansk mad, Kalorielet og Hovedret