SPONSORERET indhold
Bagt laks med kompot af tomat, cougette og basilikum
Husk at spise fisk to gange om ugen – her en skøn opskrift med laks og lækre grøntsager.
Bagt laks til 4 personer |
Total: 30 min
Ingredienser
4 laksefileter à 125 g
salt, groftkværnet peber
et par knuste laurbærblade.
2 courgetter i tern
2 hakkede løg
1-2 fed knust hvidløg
1 spsk olivenolie
300 g dadel- eller cherrytomater i halve
en god håndfuld basilikum
2 lime
400 g brød.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:550 Kcal
-
Fedt:30 %
-
Protein:27 %
-
Kulhydrat:43 %
Sådan laver du laks med tomatkompot
1. Læg laksestykkerne på en plade med bagepapir, drys salt, peber og laurbærblade på.
2. Bag laksen ved 180 grader i 12-15 minutter, til fisken er fast og har skiftet farve. Lav kompotten imens.
3. Sauter courgetter, løg og hvidløg i olivenolie, drys salt og peber på og kom tomaterne ved. Lad det hele snurre under omrøring 10-12 minutter, til tomaterne er kogt let ud.
4. Vend basilikum i kompotten og servér den til fisken med lime.