Bagt torsk med æble-løgkompot og sprødstegt serranoskinke
Delikat torsk serveret med lækkert kompot af æble og løg og sprødstegt serranokinke.
Ingredienser
400 g fisk, torsk, lyssej eller kuller skåret i 4 portionsstykker
salt og peber
1 spsk olivenolie
2-3 skalotteløg
2 æbler, gerne syrlige
lidt olivenolie
1 spsk rørsukker
2-3 spsk æbleeddike
salt og friskkværnet sort peber
3 skiver serranoskinke
2-3 spsk purløg, finthakket.
Tilbehør: brød eller kogte kartofler
Sådan laver du bagt torsk med æble-løgkompot
1. Kom fisken i et ovnfast fad og krydr med salt, peber og lidt olivenolie. Bag fisken 8-10 min. i ovnen ved 185 grader.
2. Pil og snit løget i små tern. Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær æblestykkerne i grove tern. Steg løgnene på en pande i olivenolie til de er møre.
3. Tilsæt æbler, lidt sukker og æbleeddike, og lad det simre ved jævn varme i 5-7 min. Tag gryden af varmen og krydr med salt, peber
4. Steg serranoskinken sprød på en pande med lidt olivenolie. Når den er afkølet, brækker du den sprøde skinke i mindre stykker.
5. Anret fisken med løg-kompotten og skinken – enten på et stort fad eller portionsanret på tallerkener.
6. Drys retten med hakket purløg og spis brød eller kogte kartofler til.