Opskrift på bagt torsk med braiserede porrer
SPONSORERET indhold

Bagt torsk med braiserede porrer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

At bage fisk i ovnen er en hurtig løsning til hverdagsaftensmad. Denne ret bliver ekstra lækker med et sprødt drys af brødkrumme og hasselnød.

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
27. apr. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
Ovnbagt torsk til 4 personer | Total: 35 min

Ingredienser

4 stk torskeloin eller torskefilet i alt 600 g
salt, peber
1-2 knuste laurbærblade
2 tsk olivenolie.

Braiserede porrer:
750 g tynde porrer
2 tsk smør
1-2 dl hønsebouillon.
35 g hakkede hasselnøddekerner
50 g reven brødkrumme
2 spsk hakket persille.
300 g økologiske sorte fuldkornsris, f.eks. fra Il Fornaio.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    580 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    29 %
  • Kulhydrat:
    51 %

Sådan laver du ovnbagt torsk

1. Sæt ovnen på knap 200 grader. Læg fiskestykkerne på en plade med bagepapir, drys salt og peber på, og dryp olivenolie over. Bag fisken i ovnen 12-15 minutter til den er fast og har skiftet farve.

2. Skær porrerne i 10-12 cm lange stykker, sauter dem let i smør, hæld bouillon ved, og lad dem braisere, altså stege i gryden, i 8-10 minutter til porrerne er møre, men stadig har bid.

3. Rist nødder og brødkrumme gyldent i en tør pande under omrøring, og tilsæt til sidst persille.

4. Anret fisken med porrer, drys den ristede nøddeblanding over, og servér med sorte ris.