Bagt torsk med urtepanering hertil sennepsgrønsager og rødbederelish
SPONSORERET indhold

Bagt torsk med urtepanering hertil sennepsgrønsager og rødbederelish

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her har vi serveret nytårsklassikeren med lidt fornyelse.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
18. dec. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(8 pers.)

Ingredienser

2 dl rasp
2 dl persille
1 dl olie
1500 g torskefilet
1½ tsk. salt
peber
Sennepsgrønsager:
2 porrer
4 gulerødder
25 g smør
1 dl bouillon
1 dl tør hvidvin
1½ spsk. grov sennep
2 dl cremefraiche 38 %
1 dl piskefløde
lidt citronsaft
salt, peber
dild
Pynt:
8 skiver sprødstegt bacon
persille
Tilbehør:
kartofler og rødbederelish
Rødbederelish:
200 g kogte, pillede rødbeder
2 spsk. rødløg i tern
2 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
peber

  1. Miks rasp, persille og olie sammen i en blender. Læg torsken på bagepapir i en bradepande. fordel raspen over, og krydr med salt og peber. stil torsken i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
  2. Skær porre og gulerødder i tynde skiver. svits grønsagerne i smør i en gryde. tilsæt bouillon og hvidvin, og damp grønsagerne 3-4 min. rør sennep og cremefraiche i. Pisk fløden til skum, og vend den i. smag til med citronsaft, salt og peber og klippet dild. server blandingen til fisken. du kan også portionsanrette retten i dybe tallerkner. fordel sennepsgrønsagerne i tallerknerne, og kom fisken ovenpå. Pynt med persille og sprødstegt bacon, og nyd retten med kartofler og rødbederelish.
  3. Rødbederelish: Skær de kogte og pillede rødbederne i små tern. Bland dem med resten af ingredienserne, og server relishen til fisken.