Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på bagt torsk med porrer og couscous
Foto: Andreas Wiking Bagt torsk på porrer

Opskrift på bagt torsk med porrer og couscous

Bagt torsk på porrer

Skøn torsk lagt på et fad af porrer og grønsager med couscous som tilbehør.

clock 40 minutter
printer Print
plate Bagt torsk på porrer til 4 personer

4 stykker torskefilet a 200 g
salt, peber
citronskal
rosmarin.
1 bdt snittede porrer
2 spsk olivenolie
25 g velafdryppede kapers
35 g små sorte oliven
50 g semidried tomat.
2 dl fuldkorns couscous
1¾ dl kogende vand
1 dl hakket persille.

Energi pr. person:
490 Kcal
Fedt:
20 %
Protein:
39 %
Kulhydrant:
41 %

Sådan laver du bagt torsk på porrer

1. Drys fisken med salt, peber, citronskal og rosmarin.

2. Bland de snittede porrer med olie, kapers, oliven og tomat samt salt og peber og læg dem i et jævnt lag i en lille bradepande beklædt med bagepapir.

3. Læg fiskestykkerne ovenpå og sæt det hele i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til fisken er fast og grøntsagerne møre.

4. Hæld kogende vand over couscoussen, dæk skålen med plastfilm og lad det hele trække 5 minutter.

5. Rør couscoussen løs med en gaffel, smag til med salt og peber, evt. persille eller andre krydderurter og servér den til fisk og grøntsager.

Se, hvad vi ellers skriver om: Torsk, Fisk, Dansk mad og Hovedret