Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

dessert
Foto: Charlotte Dahl

dessert

Bagte æbler med krydret fyld

Jane Ryberg har skrevet en e-bog med opskrifter på julemad uden sukker, mejeriprodukter og hvedemel. Få her hendes opskrift på æbler med krydret fyld.

printer Print

6 store æbler
6 spsk. kokosolie
1 spsk. agavesirup
1 dl mandler
½ dl. rosiner
¼ tsk. kardemomme
1 tsk. kanel
½ tsk. stødt nellike
Reven skal fra 2 citroner
Evt. chokolade

Sådan gør du:

Fjern kernen på æblerne fra toppen af, men ikke hele vejen igennem. Tag skrællen af æblerne fra toppen af og 1/3 ned. Smelt kokosolie og afkøl det.

Mal mandlerne (med skræl) til mel i kaffekværn og kom det i den afkølede kokosolie sammen med agavesirup, krydderierne, rosiner og citronskal.


Put fyldet i æblerne – så meget du kan presse ned i hver. Sæt æblerne i et ildfast fad med lidt vand i bunden og bag dem i ovnen ved 160 grader ca. 1 time, eller til æblerne er bløde.


TIP: Kom evt. lidt grofthakket chokolade på toppen, når æblerne er kommet ud af ovnen.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde desserter og Dessert