Katrine Klinken
SPONSORERET indhold

Bagte appelsiner med sabayonne (skumsovs)

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Frisk og lækker dessert med appelsin og lækker saboyonne.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
27. jan. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 15 min.
Bage- og kogetid: ca. 20 min.
Ikke fryse-egnet
4 appelsiner (både)
Sabayonne (skumsovs):
4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
1⁄2 stang vanilje (kornene)
1 1⁄2 dl appelsinjuice eller hvidvin
75 g flormelis
Drys:
25 g mandelsplitter

  1. Læg appelsinerne i et ovnfast fad og bag dem ca. 20 min. i en 200 grader varm ovn.
  2. Sovs:
    Pisk alle ingredienserne sammen i en tykbundet gryde over svag varme, til de næsten koger. Hæld straks sovsen i en skål eller i en sovsekande.
  3. Anret de bagte appelsiner med den lune vanilje-sabayonne og lidt mandler og servér.