Bagte kartofler med løgsmør
SPONSORERET indhold

Bagte kartofler med løgsmør

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
12. jan. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Bagetid i ovnen: 60 min.
Løgsmør er fryse-egnet
Ingredienser:
3 skalotteløg (finthakket)
150 g blødt smør
1 spsk vineddike eller æbleeddike
2 tsk estragon eller timian (finthakket)
4 store bagekartofler, ca. 1 kg

  1. Svits løgene i 1 spsk smør, til de bruner let. Lad løgene simre ved svag varme, til de er helt møre og blanke. Tilsæt eddike og kog den op med løgene, til væsken er helt væk. Lad løgene køle af.
  2. Pisk det sidste smør luftigt. Rør løg og estragon eller timian i smørret. Pak smørret ind i bagepapir til en rulle og lad den stivne i køleskabet. Skur kartoflerne, skær et kryds i toppen og bag dem i en 180 grader varm ovn i 1 time.
  3. Anret smørret i skiver på en tallerken ved siden af de bagte kartofler. Spis evt. bagekartoflerne med en teske.