Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Rødbeder opskrift med rygeostdressing
Foto: Claes Bech-Poulsen Bagte rødbeder med rygeostdressing

Rødbeder opskrift med rygeostdressing

Bagte rødbeder med rygeostdressing

Bagte rodfrugter smager fantastisk. De smager næsten som slik, fordi de bliver søde af at blive bagt. Her får du opskriften på bagte rødbeder med hasselnødder og rydeostdressing fra Meyers Madhus.

30 minutter
Print
Bagte rødbeder med rygeostdressing til 4 personer

500 g rødbeder
100 g hasselnøddekerner
4 skiver groft brød
2 tsk koldpresset rapsolie
2 tsk æblecidereddike
2 spsk honning
salt og peber

Dressing
2 spsk rygeost 45%
8 spsk letmælk
salt og peber

1 lille bundt kørvel.

Sådan gør du

1. Tænd ovnen på 150 grader

2. Skræl rødbederne og skær dem i terninger à ca. 1 cm eller lad dem være hele, hvis de er små. Hak hasselnødderne groft, og skær brødet i grove terninger. Vend rødbeder, nødder og brødterninger i rapsolie, eddike, honning, salt og peber. Fordel det hele på en bageplade og bag ved 150 grader i 20 min.

3. Rør rygeost og mælk sammen. Smag dressingen til med salt og peber og dryp den over rødbederne, når de er bagte.

4. Skyl og tør kørvelen, og nip de groveste stilke af. Hak resten, drys den hakkede kørvel over retten.

5. Servér den alene som en salat eller som tilbehør til en kold rest kød eller fisk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rodfrugter, Rødbeder, Dansk mad, Vegetarisk, Frokost og Tilbehør