SPONSORERET indhold
Lav lækker street food derhjemme: Bao med gris
Bao er små, dampede boller, som du måske kender fra streetfoodboder eller en asiatisk restaurant i nærheden. Du kan købe dem færdige på frost og dampe dem selv. Perfekt, nem fastfood og godt alternativ til en burgerdag! Her laver vi bao med gris og nouc cham. Nouc cham er en frisk dip der smager godt til de sødlige baos. Få den lækre opskrift på både bao boller og lækkert fyld til din bao her:
Snack til 4 pers. eller hovedret til 2 pers.
Ingredienser
Nouc cham:
- ½ dl fiskesauce
- ½ dl risvineddike
- 2 spsk sukker
- 1 dl koldt vand
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- 1 lille rød chili, fint hakket
- 2 spsk limejuice
Gris:
- 2 svinekoteletter
- lidt olie til stegning
- 2 tsk revet ingefær
- 3 spsk hoisin
- 2 tsk five spice
- 1 spsk risvineddike
- lidt cayennepeber
- salt
Fyld:
- 2 gulerødder i strimler
- 2-3 forårsløg, snittede
- 2 håndfulde koriander, groft hakket
- 1 håndfuld mynte, groft hakket
- 1-2 chilier, i tynde skiver
- limebåde
- 8 bao buns (evt. hjemmebagte - se opskrift længere nede)
Sådan laver du bao:
- Nouc cham: Rør fiskesauce, eddike, sukker, vand, hvidløg, chili og limesaft sammen.
- Gris: Skær koteletterne i skiver og steg dem i lidt olie på en varm pande til de er gennemstegte. Kom ingefær, hoisin, five spice, eddike og cayenne på. Smag til med salt.
- Bao: Kom lidt bagepapir i bunden af din damper og damp bao buns i ca. 8-10 minutter, eller efter anvisningen.
- Fyld: Snit grøntsagerne fint og skær chili de varme bao buns med gris, sprøde grøntsager og krydderurter.
- Top med lidt chili, og servér med limebåde og Nouc cham.
PRØV OGSÅ: Okonomiyaki: Sådan laver du de japanske pandekager
TIP
Find bao buns på frost i dit asiatiske supermarked.
Vil du bage dine egne bao boller får du opskriften her:
BAO-BOLLER (10-12 STK.)
25 g gær
2 spsk sukker
1 spsk sesamolie
1/2 dl mælk, lunken
2 dl vand
1 tsk havsalt
ca. 450 g hvedemel
riseddike og olivenolie til pensling
- Bao-boller: Rør gæren ud i sukker, olie, mælk og vand. Kom salt og halvdelen af melet i, og rør det godt igennem.
- Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen i ca. 5 minutter. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.
- Del dejen i 10-12 boller. Pensl dem med eddike og olie. Fold dem sammen paÌŠ midten, dæk dem med et viskestykke, og lad dem hæve i 30 minutter.
- Læg 4 boller i en stor asiatisk bambusdampkurv. Stil kurven over en wok med kogende vand og damp/bag dem i ca. 10 minutter.
- Hvis du ikke har en dampkurv, saÌŠ brug en flad si over en gryde med kogende vand. Fortsæt med de øvrige boller.
TIP
- Læg et stykke madpapir i bunden af din risdamper, og læg baobuns så de ikke rører hinanden.
- Du kan sagtens dampe to lag på en gang.
- Eller damp dem i ovnen i en bradepande med kogende vand i bunden og på hullet bagepapir på en rist.
- Dæk med låg, og damp i 10-15 minutter i en varm ovn.