Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Peanutbutterbar
Foto: Line Thit Klein Peanutbutterbar

Peanutbutterbar

Barer med peanutbutter n' jelly

plate 20
printer Print

5 dl havregryn
275 g mel
250 dl rørsukker
1,5 dl saltede, ristede grofthakkede peanuts
½ tsk natron
275 g blødt smør
1 ovnfast fad 25 X 15 cm

Peanutbutterfyld
150 g flødeost
2 dl crunchy peanutbutter
½ dl kondenseret mælk (fås i Irma)
1 æg

evt. 1 glas hindbærsyltetøj

Sådan laver du barerne

I en stor skål blandes havregryn, mel, rørsukker, peanuts og natron. Gnid smørret ind i blandingen, indtil dejen er smuldret i konsistensen. Tryk halvdelen af dejen i bunden af en lille bradepande med bagepapir, og bag i 20 minutter ved 175 grader, indtil bunden er let gylden.

Lad den køle af, imens du laver peanutbutterfyldet ved at røre flødeost, peanutbutter, kondenseret mælk og æg ved medium fart, indtil fyldet er blandet. Spred syltetøjet over bunden, og bred derefter peanutfyldet over.

Top med resten af havregrynsdejen og bag yderligere i 20-25 minutter, indtil barerne er gyldenbrune på overfladen. Lad dem køle af, før du serverer de himmelske stykker.

Tip:
Syltetøj med peanutbutterfyldet giver den perfekte smag af sød, salt og syrligt – er herlig kombination, som amerikanerne for længst har opdaget værdien i.

Se, hvad vi ellers skriver om: Muslibar, Nødder, Søde sager, Dansk mad, Dessert og Peanuts