Den bedste pesto…
Brug pestoen i den klassiske italienske ret, Pasta alla Genovese, som består af pasta, kartofler og bønner, der er vendt med pesto og serveres med basilikum, parmesan og pinjekerner.
Ingredienser
Pesto:
25 g reven parmesan
25 g pinjekerner
50 g basilikumblade
2 fed hvidløg
1 tsk salt
1 dl olivenolie
Pasta alla Genovese:
½ kg små kartofler
250 g grønne bønner
300 g fettuccine med fuldkorn
⅓ af pesto-opskriften
½-1 dl kogevand fra pastaen
salt og friskkværnet peber
2 spsk ristede pinjekerner
ekstra basilikum
25 g friskhøvlet parmesan
Sådan gør du:
Begynd med pestoen. Kom parmesan, pinjekerner, basilikumblade, hvidløg og salt i en blender eller foodprocessor. Tilsæt olien lidt efter lidt, mens der blendes, til du har en tyk sauce. Kog kartoflerne møre i en gryde med letsaltet vand. Gryden skal være stor nok til også at rumme bønnerne. De koges med de sidste 4-5 minutter. De skal være møre, men stadig have bid. Afdryp kartofler og bønner i en sigte, og del evt. større kartofler.
Kog pastaen efter anvisningen på pakningen. Gem lidt af kogevandet til saucen, som røres med 1/3 del af pestoen. Vend pastaen med pesto, kartofler og bønner. Smag til med salt og peber. Server retten i dybe, varme tallerkener med pinjekerner, ekstra basilikum og ost.
Energi pr. person: 540 kcal, fedt 25%, protein 14%, kulhydrat 61%30 kcal, fedt 27%, protein 37%, kulhydrat 36% 30%, protein 26%, kulhydrat 44%