Ingredienser
Krydret mørbrad
- 2 mørbrad af gris á 500 g
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. stødt chili
- 1 tsk. løgpulver
- 1 spsk. oregano
- 2 spsk. brun farin
- 2 tsk. salt
Kold sovs:
- 1 dl frisk basilikum
- 1 dl persille
- 1 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- 3 dl cremefraiche
- Salt og peber
Pynt:
- Frisk basilikum
- Frisk oregano
Sådan gør du
- Afpuds mørbraden for sener og fedt. Bland krydderier, sukker og salt, og gnid kødet ind i krydderiblandingen.
- Grill mørbraderne til de har en kernetemperatur på 68 gr. Lad kødet hvile i 10 min., før det skæres i skiver.
- Kold sovs: Blend basilikum, persille, hvidløg og olivenolie. Rør med creme fraiche, og smag til med salt og peber.
- Skær kødet i skiver, dryp den kolde sovs over, og server resten ved siden af. Pynt med friske krydderurter.
Bud på tilbehør:
Vi har her kogt nye kartofler og blandet dem med urter, radiser og sukkerærter - og vendt det hele i en frisk dressing. Se opskriften: Kartoffelsalat med krydderurter