GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

baked beans med brocolli
Foto: Maria Warnke Nørregaard

baked beans med brocolli

Baked beans med sprøde grønsager

Protein og fibre holder dig mæt længe.

printer Print
plate 2

200 g kogte hvide bønner
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 lille tsk sød røget paprika
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
3 kviste rosmarin
2 spsk koncentreret tomatpuré
½ dåse hakkede dåsetomater
1 tsk æblecidereddike
½ tsk dijonsennep
1 stk honning
salt, friskkværnet peber

Grønsager:
2 store håndfulde rå grønsager, f.eks. broccoli og blomkål
1 håndfuld basilikum- og oreganoblade

SÅDAN GØR DU: Du kan bruge dåsebønner, men friskkogte bønner smager bedst. Det er nemt at koge bønner. Først sætter du dem i blød i koldt vand i 8-12 timer. Derefter kasserer du vandet, overhælder med friskt koldt vand og koger dem 45-60 minutter, til de er møre. Hæld kogevandet fra, og frys så de bønner, du ikke skal bruge, i fryseposer. Når du skal bruge bønner, overhælder du bare de frosne bønner med kogende vand. Hvis du bruger dåsebønner, så dræn dem godt for væden i dåsen.

Finthak hvidløg og løg. Skyl og aftør rosmarinen, og hak bladene fint. Tilsæt hvidløg, paprika, løg og rosmarin, og svits yderligere et par minutter for lav varme. Pas på, det ikke brænder på.

Tilsæt bønner og tomatpuré og efter et minuts tid tomaterne. Lad det småsimre i 4-5 minutter. Tilsæt en smule koldt vand, hvis saucen bliver for tyk. Smag til med eddike, sennep, honning, salt og peber. Skyl grønsagerne, og skær dem i mundrette stykker. Servér bønner med grønsager og krydderurter.  

Energi pr. person: 270 kcal, fedt 27%, protein 22%, kulhydrat 51%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund morgenmad og Morgenmad