Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Foto: PR Bedstefars skæg med rabarber.

Bedstefars skæg med rabarber

En klassiker, som smager af barndomsminder og af forår.

Bedstefars skæg med rabarber

Tid: ca. 40 min. plus bagetid
(10 pers.)

Rabarberkompot:
250 g rensede rabarber skåret i små
stykker
75 g sukker
korn af 1 stang vanilje
2 tsk. friskrevet ingefær

Kage:
175 g smør
225 g sukker
3 æggeblommer
275 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1¾ dl mælk
3 æggehvider
175 g sukker

1. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op, tilsæt revet ingefær, og afkøl kompotten.

2. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt derefter æggeblommerne én ad gangen.

3. Bland mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen sammen med mælken. Rør, til dejen er ensartet. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform, ca. 22 cm Ø, og bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere.

4. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, indtil der dannes en fin marengsmasse.

5. Fordel rabarberkompot i et jævnt lag på den bagte kage, og top dernæst med marengs. Bag kagen i ovnen i yderligere ca. 15 min., til marengsen er let gylden. Afkøl inden servering.

► SE OGSÅ: Verdens bedste rabarbersnitter
► SE OGSÅ:
Lav rabarber-is og is-latté
► SE OGSÅ: Verdens bedste hindbærsnitter

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Marengs og Rabarber