Benløse fugle
SPONSORERET indhold

Benløse fugle

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

”Fuglene” er to skiver oksekød, rullet om en fars og omviklet med bacon. Det klassiske tilbehør til benløse fugle er kartoffelmos. Men vi har kogt en dejlig puré af selleri og kartofler i stedet.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
04. apr. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Benløse fugle:
Arbejdstid: 40 min.
Hviletid, fars: 30 min.
Kogetid: ca. 1½ time
Fryse-egnet
600-700 g okseinderlår (tynde skiver)
Fars:
250 g hakket svinekød
1 tsk salt
1 æg
1 spsk revet løg
1 spsk mel
1-1½ dl mælk eller bouillon
Endvidere:
8 skiver røget spæk (evt. bacon)
30 g smør
3½ dl vand eller suppe/bouillon
2 spsk mel
1 dl fløde
evt. kulør
Selleri-kartoffelpuré:
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: ca. 30 min.
Ikke fryse-egnet
250 g kartofler (en melet sort)
500 g knoldselleri
1-2 spsk smør
1½ dl fløde
salt og peber
2-3 spsk klippet purløg

  1. Rør farsen som en frikadellefars og lad den hvile en halv time. Smør den ud på okseskiverne og rul dem sammen om farsen. Vikl spæk- eller baconskiver om og fæstn med kødnåle eller bind kødsnor om.
  2. Brun „fuglene“ på alle sider i smør i en stegegryde. Krydr dem med salt og peber og hæld vand, suppe eller bouillon ved. Lad dem snurre ved lav varme under låg i 1-1½ time, eller til de er godt møre.
  3. Tag dem op af gryden og rør melet med fløden. Hæld det i skyen, mens der piskes. Smag sovsen til. Befri „fuglene“ for snor eller nåle og læg dem tilbage i sovsen. Varm igennem og servér med sellerikartoffel- puré.
  4. Selleri-kartoffelpuré:
    Skræl både kartofler og selleri og skær dem i små terninger. Kog dem møre i usaltet vand. Hæld kogevandet fra og gem det. Mos selleri og kartofler til puré og rør smørret i. Tilsæt lidt af kogevandet samt fløden til passende konsistens. Smag til med salt og peber. Drys purløg på ved servering.