Benløse fugle
Foto: Mikkel Adsbøl | Benløse fugle.
Hendes Verden

Benløse fugle

Benløse fugle

Hvorfor retten hedder benløse fugle, når der slet ikke er fugl i, står ikke soleklart, men et bud kunne være, at benløse fugle på klassisk vis tilberedes som kyllinger og duer med fyld af persille, svøbt med spæk eller bacon. I nogle af de helt gamle opskrifter er benløse fugle også fyldt med krydret fars, det var også en tilberedningsmetode, man brugte, når man stegte fjerkræ.

Af Bente Nissen Lundsgaard 08.nov.2016 Mad

Benløse fugle til 4 personer

Benløse fugle

½ kg okseinderlår el. bankekød
i 8 tynde skiver
1 tsk. salt
peber
1 bdt. persille
125 g bacon i skiver
25 g smør til bruning
3 dl vand el. bouillon
1 dl fløde
2 spsk. hvedemel
kulør
salt og peber


Tilbehør:
kartoffelmos og
dampede grønsager eller salat

Sådan laver du benløse fugle


1. Bank kødet ud med en kødhammer, eller tryk det fladt med håndroden. Krydr kødet med salt og peber. Skyl persillen grundigt. fjern de grove stilke. hak persillen groft, og læg den på kødet. Rul kødet sammen, og vikl en skive bacon omkring. Bind baconen fast med kødtråd.

 


2. Brun rullerne i smør i en stegegryde eller dyb pande. Hæld vand eller bouillon ved. Lad rullerne simre under låg ca. 1½ time, til de er helt møre. tag rullerne op, og fjern kødtråden. udrør melet i fløden, og rør det i skyen. Kog saucen igennem nogle min. Farv den med lidt kulør, og smag til med salt og peber. Hæld saucen over rullerne, og server dem med mos og dampede grønsager eller salat.

Henter...