Opskrift på biksemad
Foto: Line Thit Klein Biksemad

Opskrift på biksemad

Biksemad

Biksemad er ikke kun nemt - du kan også komme af med en masse rester.

printer Print
clock 25 minutter
plate 4

400 g svinekotelet eller en bøf
lidt smør til stegning
200 g jordskokker
200 g rosenkål
200 g kartofler
400 g gulerødder i forskellige farver
4 løg
Salt og peber
4 æg

Tilbehør: Engelsk sauce

Sådan laver du biksemad

Skær kødet i tern og brun det godt af i smørret på en pande. Skær alle grøntsagerne i mundrette stykker og kom dem ligeledes på panden. Krydr godt med salt og peber.

Spejl æggene i lidt smør og server med engelsk sauce.

 

Tip

Der er stort set ikke nogen grænser for, hvad du kan komme i en biksemad. Alle former for tilberedt og fersk kød samt rå og tilberedte grøntsager kan bruges, så det er en perfekt måde at få tømt lidt ud i køleskabet.
Se, hvad vi ellers skriver om: Biksemad, Simremad, Svin, Dansk mad og Hovedret