Biksemad
Foto: David Frenkiel og Luise Vindahl Biksemad

Biksemad

Biksemad med hestebønner

Dejlig og nem biksemadsopskrift fra bloggen Green Kitchen Stories

printer Print
plate 4

1 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 løg, hakket groft
2 fed hvidløg, hakket groft
450 g kartofler, skåret i tern
3 rødbeder, skåret i tern
3 gulerødder, skåret i tern
2 pastinakker, skåret i tern
1 knoldselleri, skåret i tern
15 hestebønner, bælgede og smuttede
1 courgette, skåret i tern
1 stor håndfuld frisk dild
Dressing:
1 spsk sennep
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 spsk flydende honning eller agavesirup
1 spsk citronsaft
Tilbehør:
4 æggeblommer (kan udelades)

Sådan gør du:

Varm olie på stegepanden ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg og sauter dem i et minuts tid. Tilsæt kartofler og rødbeder og steg dem i ca. 7 minutter, inden gulerødder, pastinakker og selleri kommes på panden. Rør jævnligt rundt undervejs, så rodfrugterne ikke brænder på. Tilsæt om nødvendigt mere olivenolie undervejs. Steg i 5 minutter og tilsæt derpå hestebønner, courgetter og dildkviste. Steg i yderligere 5 minutter, eller til samtlige grønsager er møre. Ryst alle ingredienser til dressingen sammen og hæld dressingen over grønsagerne i panden, hvis du gerne vil have en mere cremet biksemad eller server den for sig. Traditionelt serveres biksemad med en æggeblomme pa toppen, så fordel gerne biksemaden på portionstallerkener og læg en æggeblomme på hver portion, mens den stadig er varm

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Biksemad