Hjemmelavet biscotti
Ingredienser
Biscotti
2 æg str. L
2 dl rørsukker
4 ½ -5 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1½ tsk salt
150 g meget grofthakkede mandler
100 g grofthakket mørk chokolade
1 økologisk citron, skallen heraf
Sådan laver du biscotti
1. Pisk æggene og sukkeret sammen i en skål til massen er tyk og skummende. Bland mel, bagepulver, salt, mandler, chokolade og citronskal sammen, og vend det i dejen. Hvis dejen synes for våd, så tilsæt lidt mere mel – men den må ikke blive hård i konsistensen. Tilsæt derefter de hakkede mandler og chokoladen.
2. Form dejen med mel på hænderne til pølser af bradepandens længde og med en tykkelse på ca. 3 cm. Tryk dem en anelse flade, og bag dem i ovnen ved 180 grader i 20 minutter. Tag derefter stængerne ud, og sænk temperaturen til 100 grader.
3. Skær dem ud til skorper med en tykkelse på 1-2 cm, og bag biscottierne i yderligere 20-30 minutter, når ovnen har nået den ønskede temperatur, til de er gyldne og sprøde. Bagetiden varierer efter deres tykkelse.
Tip
Lav en stor portion, og hav dem liggende, til når du får uventede gæster til kaffe.