Blåbærmazarin med mørk chokolade
Foto: Line Thit Klein

Blåbærmazarin med mørk chokolade

Blåbærmazarin med mørk chokolade

Den saftige mazarin får fin farve og sommerlig smag af årstidens lækre blåbær. Server med vaniljeprikket flødeskum.

printer Print
plate 8-10

200 g marcipan, revet
200 g sukker
200 g smør, blødt
4 æg
100 g mel
125 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70 % fra Valrhona, hakket
150 g blåbær
1,5 dl piskefløde
1,5 spsk flormelis
½ stang vanilje, korn heraf
1,5 dl skyr

Sådan gør du

PISK marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør lidt ad gangen under stadig piskning. Pisk derefter æggene i lidt ad gangen.

VEND derefter mel i. Hak chokoladen, og tilsæt den til sidst sammen med blåbær.

HÆLD dejen i en rund form (ca. 23 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 45-50 min.

PISK fløden til en let flødeskum med flormelis og vaniljekorn. Vend skyr i flødeskummet.

SERVÉR kagen afkølet med en skefuld vaniljeprikket creme til.

Se flere søde opskrifter på Anneauchocolat.dk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Blåbær, Mazarinkage og Chokolade