Blåbærmazarin med mørk chokolade
Den saftige mazarin får fin farve og sommerlig smag af årstidens lækre blåbær. Server med vaniljeprikket flødeskum.
Ingredienser
200 g marcipan, revet
200 g sukker
200 g smør, blødt
4 æg
100 g mel
125 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70 % fra Valrhona, hakket
150 g blåbær
1,5 dl piskefløde
1,5 spsk flormelis
½ stang vanilje, korn heraf
1,5 dl skyr
Sådan gør du
PISK marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør lidt ad gangen under stadig piskning. Pisk derefter æggene i lidt ad gangen.
VEND derefter mel i. Hak chokoladen, og tilsæt den til sidst sammen med blåbær.
HÆLD dejen i en rund form (ca. 23 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 45-50 min.
PISK fløden til en let flødeskum med flormelis og vaniljekorn. Vend skyr i flødeskummet.
SERVÉR kagen afkølet med en skefuld vaniljeprikket creme til.
Se flere søde opskrifter på Anneauchocolat.dk.