Blæksprutte i rød karry
SPONSORERET indhold

Blæksprutte i rød karry

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
13. feb. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

3-400 g blæksprutte-tubes (optøede)
lidt olie til stegning
salt
250 g grønne bønner
1 rødløg
2 fed hvidløg
2 tsk sukker
1-3 spsk rød karry (efter smag)
3 limeblade
2 spsk fiskesauce
2-3 spsk limesaft
½-1 dl vand
1 stor håndfuld sød basilikum (også kaldet thaibasilikum, fås bl.a. i supermarkeder)

Tilbehør:
grove ris eller fuldkornsnudler

Sådan gør du

Skyl blæksprutterne, og skær dem op i siden, så du får et fladt stykke kød. Del hvert stykke i 2-3 stykker, og rids ned igennem kødet (ikke helt igennem, men ca. halvvejs).

Varm en wok eller en stor pande med lidt olie i, og steg blæksprutterne for fuld kraft i 1 minuts tid. De folder sig fint sammen. Krydr med salt, og tag dem af varmen. Nip enderne af bønnerne.

Skær løget i både, og snit hvidløget i tynde skiver.

Rist bønnerne i lidt olie i den varme wok. Kom hvidløg og sukker ved og derefter rød karry. Dernæst limeblade, fiskesauce, limesaft og vand. Lad det koge op. Tilsæt rødløg, og lad dem dampe med i ½ minut. Kom blæksprutterne tilbage i retten, og kog op. Smag til, og tag wokken af varmen. Vend sød basilikum i retten, og servér straks med ris eller nudler.

TIP! Limeblade fås også fra frost i asiatiske butikker. Eller tørrede i supermarkedet. De skal ikke spises, bare give smag til retten, så kassér dem inden servering, eller ved bordet.


PRØV OGSÅ: Kålsalat med oksekød