SPONSORERET indhold
Blinis med asparges og rejer
Imponer dine gæster med en lækker lille blinis hapser til forret.
Af: Thomas Hergaard & Jesper Glyrskov
Foto: Thomas Hergaard & Jesper Glyrskov
4 pers. som forret
Ingredienser
Blinis:
15 g smør
3 dl mælk
15 g gær
3 æggeblommer
½ tsk salt
200 g hvedemel
3 æggehvider
smør til bagning
250 g grønne asparges
3 tomater
2 forårsløg
2 spsk limesaft
salt, peber
200 g kogte, pillede fjordrejer
Tilbehør:
cremefraiche
- Smelt smørret i en gryde. Kom mælken i, og hæld straks blandingen i en skål. Når blandingen er lunken, udrøres gæren heri. Rør æggeblommer og salt i. Rør hvedemel i til en glat dej. Stil dejen til hævning med et klæde over et lunt sted 2-3 timer.
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
- Bag dejen på en blinipande i smør til små, tykke pandekager, der bliver ca. 36 stk.
- Skær den nederste træede del af aspargesene. Skær dem i 1 cm stykker, og kog dem 2 min. i letsaltet vand. Afdryp og afkøl dem i en sigte. Bland asparges med tomater i små tern og snittede forårsløg. Smag til med limesaft, salt og peber.
- Server pandekagerne med aspargessalaten, fjordrejer og cremefraiche.