grovboller
Foto: Maria Nielsen Bløde grovboller

Bløde grovboller

Lav dejen aftenen før, lad den hæve natten over i køleskab.et.

printer Print
plate 4 personer, 12 boller

25 g gær
5 dl koldt vand
1 spsk salt
1 spsk honning
2,5-3 dl reven courgette
150 g groft rugmel
150 g fuldkornshvedemel
400-450 g hvedemel

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt salt, honning samt courgette. Rør rug- og fuldkornsmel i dejen og rør hvedemelet i lidt efter lidt, til du har en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over. Ælt dejen igennem − evt. med ekstra mel, del og form den til 12 boller, der sættes på plader med bagepapir og efterhæver 30 minutter. Pensl bollerne med lidt vand og bag dem gyldne ved 225° i ca. 20 minutter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød og Brød