Blød polenta med svampe
Foto: Anders Schønnemann tip: Har du for meget polenta, kan du hælde den på en bøtte og sætte den på køl til næste dag. Skær den nu faste masse i stave eller skiver, vend den i mel, og steg den gylden i olivenolie. Supergod som snack eller tilbehør.

Blød polenta med svampe

Blød polenta er simpelthen bare skønt. Der er én gylden regel: Vær aldrig nærig med parmesanen, så kan det nærmest ikke gå galt.

printer Print
clock 20 minutter
plate 4

3-400 g blandede svampe
olivenolie
1-2 fed hvidløg, i tynde skiver
salt

Polenta

1 liter kogende vand
1 dl hvidvin
2-2½ dl minutpolenta
1 spsk smør
100 g parmesan, revet
salt og peber
oregano

Sådan gør du

  1. Skær, eller pluk svampene i mundrette stykker.
  2. Steg dem i olivenolie på en stor, varm pande. Steg, til de er let gyldne.
  3. Kom hvidløg ved, og steg, til det hele er gyldent. Krydr med salt.

Polenta:

  1. Kom kogende vand og hvidvin i en gryde.
  2. Pisk polenta i, og pisk til den er tyknet, ca. 2 minutter.
  3. Smag til med smør, parmesan, salt og peber.
  4. Anret polenta i dybe tallerkner.
  5. Top med stegte svampe og oregano. Servér straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Vegetar, Vegetarret og Vegetarisk