Chowder
SPONSORERET indhold

Blomkåls-chowder med majs og spinat

Lækkker blomkåls-chowder med majs og spinat.

Foto: VKStockimages
26. sep. 2015 | Opskrift | BoligLiv

Blomkålschowder med majs og spinat


(4 pers.)

3 friske majskolber
2 spsk. olivenolie
½ blomkålshoved delt i buketter
8 små kartofler skåret i tern
1 liter grønsagsbouillon (hønsebouillon kan også bruges, hvis man ikke er vegetar)
1 dl fløde
friskrevet muskatnød efter smag
citronskal fra ½ citron
salt og peber

Topping:
¼ blomkål delt i små buketter
olivenolie
1 stor håndfuld spinat – vasket og slynget
bellis, syre eller andre spiselige blomster

1. Skær majsene fra kolberne. Gem majskornene fra den ene til topping. Kom olivenolie i en gryde, og rist blomkål, kartofler og majs i olien.

2. Dæk med bouillon og evt. lidt vand. Lad det simre ca. 20 minutter, til grønsagerne er møre.

3. Blend suppen med stavblender, og tilsæt fløden imens. Lad suppen få et opkog, og smag til med muskatnød, citronskal, salt og peber.

4. Rist blomkålsbuketter og majskerner i olie et par minutter. Anret suppen ved at komme frisk spinat i bunden af skålene, og hæld dernæst den varme suppe over. Pynt med blomkål, majs, bellis og syre.

TIP  
Hvis det er en varm dag, så blend suppen uden fløde, og stil den på køl. Tag den ud, når den er kold, og blend igen sammen med fløden og et par isterninger. Smag til med salt, peber og citronskal. Undlad spinaten, men kom den varme topping i den iskolde suppe. Mums!

► SE OGSÅ: Majs-chowder
► SE OGSÅ: Clam chowder med torsk, muslinger og bacon
► SE OGSÅ: Chowder med kalkun & grønt