Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Blommechutney
Foto: Martin Dyrløv

Blommechutney - opskrift fra Hjemmet

Blommechutney

Brug den lækre chutney som tilbehør til røget kød, modne oste og krydrede gryderetter. Chutneyen kan holde sig længe på et mørkt og køligt sted, så lav roligt en stor portion.

plate (8-9 dl)
printer Print

Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: 30 min.
Ingredienser:
1 kg blommer
2 skalotteløg
20 g frisk ingefær
1 frisk chili
2½ dl blomme- eller æblevineddike
250 g rørsukker
2 tsk. groft salt

  1. Vask blommerne, udsten dem, og skær dem i både. Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Skræl ingefæren, og hak den fint. Vask chilien, halvér den, og skrab frøene ud. Snit den fint.
  2. Bland det hele i en gryde, tilsæt vineddike, og giv det et langsomt opkog under omrøring. Tilsæt sukker og salt, og kog chutneyen under omrøring, til den er tyk som marmelade (35-45 min.).
  3. Fyld chutneyen i rene sylteglas, der er kogt i en gryde vand i 5-10 min. eller varmet i ovnen ved 100 grader i 15 min. Luk straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Chutney og Tilbehør