Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Trækketid: 1 time
Bagetid: 55 min.
Tærtedej:
200 g hvedemel
50 g flormelis
1 knsp. salt
100 g smør
½ dl vand
Fyld:
¼ l piskefløde
1 stykke hel kanel
500 g blommer
1 dl sukker
2-3 tsk. stødt kanel
3 æg
- Tærtedej:
Bland mel, flormelis og salt, og hak koldt smør i (brug evt. en foodprocessor). Saml hurtigt dejen med iskoldt vand, og rul den ud til en cirkel. Læg den i en tærteform (24-26 cm), og tryk dejen godt til i kanterne. Prik bunden med en gaffel, og sæt den i køleskabet i 1 time – eller i fryseren i 20 min. - Fyld:
Giv fløde og hel kanel et stille opkog. Tag gryden af varmen, læg låg på og lad det trække 1 time. - Bag tærtebunden i 10 min. ved 180 grader. Tag den ud af ovnen, og skru ned til 160 grader.
- Vask blommerne, udsten dem, og skær dem i halve. Læg dem tæt, med skærefladen opad på tærtebunden.
- Bland sukker og stødt kanel, og drys ca. halvdelen over blommerne.
- Blend eller pisk æg og den siede fløde sammen, og hæld cremen over blommerne.
- Bag tærten midt i ovnen i ca. 35 min. Drys med kanelsukker, og bag tærten færdig i ca. 15 min., til cremen akkurat har sat sig. Stil tærten til afkøling på en rist.
- Servér tærten varm, lun eller afkølet med kold cremefraiche eller vaniljeis.