Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på bøf & bagte tomater
Foto: Andreas Wiking Bøf & bagte tomater

Opskrift på bøf & bagte tomater

Bøf & bagte tomater

plate 4
printer Print

800 g små nye skrubbede kartofler
4 bøffer af oksefilet eller tykstegsfilet
salt, peber
12 flotte store faste tomater
4 små rosmarinkviste
4 små basilikumkviste
4 små merian- eller oreganokviste
1 tsk olivenolie
4 spsk balsamico glaze eller indkogt balsamico.

Energi pr. person:
435 Kcal
Fedt:
21 %
Protein:
36 %
Kulhydrant:
43 %

Sådan gør du

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 16 minutter.
Krydr bøfferne med salt og peber.

Skær et dybt kryds i hver tomat, stik en urtekvist i hver og dryp med olie. Bag tomaterne ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Grill eller steg bøfferne ved kraftig til god varme 2-3 minutter på hver side afhængig af tykkelse og af hvor rød bøffen skal være.

Anret bøf og tomater på en bund af balsamico glaze og servér kartoflerne til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Grillmad, Bøf, Sommer, Oksekød, Dansk mad og Hovedret