Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

julebøf
Foto: Nicolai Mørk

julebøf

Bøf & sprød vintersalat

Julebøf og salat på en ny og sund måde

4
Print

4 bøffer a 125 g
salt, peber
frisk timian
olie til stegning
VINTERSALAT:
½ spidskål
¼ rød spidskål
2 æbler
5-6 rosenkål
1 dl tranebær
1 dl lyse rosiner
DRESSING:
2 spsk olivenolie
2-3 spsk figenbalsamico
BOGHVEDEKNAS:
1 dl hel boghvede
1 tsk flaget havsalt

Sådan gør du:

  1. Dup kødet tørt, drys salt, peber og masser af timian på og steg bøfferne et par minutter på hver side.
  2. Snit kål, æbler og rosenkål og bland med tranebær, rosiner og den sammenpiskede dressing smagt til med salt og peber.
  3. Drys salaten med boghvedeknas, som laves i forvejen. Bred boghveden ud på en plade med bagepapir og rist den knasende i ovnen ved 150° i 30 min. Afkøl og krydr med salt.


Energi pr. person: 560 kcal, fedt 28%, protein 27%, kulhydrat 45%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Vintermad