SPONSORERET indhold
Bøf bearnaise og byens bedste fritter
Ingredienser
Bøf bearnaise og byens bedste fritter
4 møre oksebøffer gerne entrecote af kødkvæg
salt, peber
25 g smør
1 spsk. olie
Bearnaisesauce:
4 æggeblommer
ca. 2 spsk. bearnaiseessens
½ dl afkølet bouillon
200 g smør
1 dl finthakket persille, estragon og gerne kørvel,
brug 2 spsk. af hver
Desuden:
1 kg store kartofler
fritureolie
2 tsk. flagesalt
Tilbehør:
salat
- Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker som fritter. Læg dem i koldt vand 10 min. Afdryp dem i en sigte. Læg dem på et rent klæde, og dup dem. Varm olien op i en gryde, ca. 4-5 cm. Det skal være så varmt, at et franskbrødsstykke bliver gyldent på et minuts tid. Frituresteg kartoffelfritterne ca. 5 min. i olie. Tag dem op i en sigte. Frituresteg dem en omgang mere, til de er gyldne og sprøde. Afdryp dem i en sigte, og kom dem i en skål. Drys salt over, og vend rundt.
- Smelt smørret i en gryde. Tag det fra varmen, så snart det er smeltet, og lad det stå, til det er lunkent. Fjern skummet på smørrets overflade. Pisk æggeblommerne med bearnaiseessensen og bouillonen i en skål over vandbad, det skal piskes godt sammen i et par min. Pisk smeltet smør i lidt ad gangen, men undgå, at bundfaldet kommer med. Saucen skal være cremet, så er den færdig. Smag til med urter, salt og peber.
- Varm smør og olie op på en stegepande. Brun bøfferne på hver side. Krydr med salt og peber. Steg bøfferne færdige ved jævn varme ca. 2-3 min. på hver side.