Bøf bearnaise og byens bedste fritter
SPONSORERET indhold

Bøf bearnaise og byens bedste fritter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
03. mar. 2016 | Opskrift | Hendes Verden

Ingredienser

Bøf bearnaise og byens bedste fritter
4 møre oksebøffer gerne entrecote af kødkvæg
salt, peber
25 g smør
1 spsk. olie
Bearnaisesauce:
4 æggeblommer
ca. 2 spsk. bearnaiseessens 
½ dl afkølet bouillon
200 g smør
1 dl finthakket persille, estragon og gerne kørvel,
brug 2 spsk. af hver
Desuden:
1 kg store kartofler
fritureolie
2 tsk. flagesalt

Tilbehør:
salat

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker som fritter. Læg dem i koldt vand 10 min. Afdryp dem i en sigte. Læg dem på et rent klæde, og dup dem. Varm olien op i en gryde, ca. 4-5 cm. Det skal være så varmt, at et franskbrødsstykke bliver gyldent på et minuts tid. Frituresteg kartoffelfritterne ca. 5 min. i olie. Tag dem op i en sigte. Frituresteg dem en omgang mere, til de er gyldne og sprøde. Afdryp dem i en sigte, og kom dem i en skål. Drys salt over, og vend rundt.
  2. Smelt smørret i en gryde. Tag det fra varmen, så snart det er smeltet, og lad det stå, til det er lunkent. Fjern skummet på smørrets overflade. Pisk æggeblommerne med bearnaiseessensen og bouillonen i en skål over vandbad, det skal piskes godt sammen i et par min. Pisk smeltet smør i lidt ad gangen, men undgå, at bundfaldet kommer med. Saucen skal være cremet, så er den færdig. Smag til med urter, salt og peber.
  3. Varm smør og olie op på en stegepande. Brun bøfferne på hver side. Krydr med salt og peber. Steg bøfferne færdige ved jævn varme ca. 2-3 min. på hver side.