Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Bøf stroganoff med luftig kartoffelmos
Foto: Mikkel Adsbøl

Bøf stroganoff med luftig kartoffelmos - opskrift fra Hendes Verden

Bøf stroganoff med luftig kartoffelmos

Lækker simremad med oksekød - den klassiske bøf stroganoff med en let og luftig kartoffelmos til.

4 personer
Print

Bøf stroganoff med luftig kartoffelmos
500 g okseinderlår eller klump i 5 cm lange strimler
2 spsk. hvedemel
2 spsk. paprika
salt, peber
30 g smør
2 løg
250 g champignoner
50 g bacon i tern
3 dl vand
4 spsk. tomatkoncentrat, gerne af soltørrede tomater fra tube
evt. 2 spsk. gastrikt (se opskrift herunder)
2 dl fløde
Pynt:
persille
Tilbehør:
kartoffelmos (se herunder)
Kartoffelmos
1 kg kartofler, beregnet til mos
2 dl kogende mælk
50 g blødt smør
salt, peber

  1. Vend kødet med hvedemel, paprika, salt og peber. Smelt, og brun halvdelen af smørret i en stegegryde. Brun kødet ad 2 omgange. Hak løgene. Rens, og skær champignonerne i skiver. Svits baconternene i gryden, til de er gyldne. Tilsæt løgene, og svits dem et par min. Tilsæt champignonerne, og svits dem med.
  2. Kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt vand, tomatkoncentrat og evt. gastrikt. Krydr med salt og peber. Kog retten op. Lad retten småkoge under låg ca. 1½ time, til kødet er helt mørt. Rør jævnligt. Rør fløden i retten. Kog kort op under omrøring, og smag til med salt og peber. Pynt retten med persille, eller server en skål hakket persille til.
  3. Kartoffelmos: 1. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver på ca. 2 cm’s tykkelse. Kog kartoflerne ca. 20 min. i usaltet vand. 2. Hæld vandet fra kartoflerne. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, piskeris eller håndmixer. 3. Hæld den kogende mælk i, og mos igen. Kom smørret i, og rør, til det er smeltet. Smag mosen til med salt og peber.
  4. Lav din egen saucekulør Gastrikt er en nedkogt eddike-sukkerblanding, som både giver saucen kulør og ekstra god smag. Du kan købe den færdig eller nemt lave den selv. Smelt 150 g sukker langsomt, til det er gyldent i en tykbundet gryde. Tilsæt 1½ dl balsamicoeddike. Kog det sammen nogle min. Afkøl, og opbevar i køleskab i en tillukket ren flaske.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Kartoffelmos og Hovedret