Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Bøf stroganoff med rosmarin
Foto: Mikkel Adsbøl Bøf stroganoff med rosmarin og persille.

Bøf stroganoff med rosmarin - opskrift fra Hendes Verden

Bøf stroganoff med rosmarin og persille

Bøf stroganoff med rosmarin og persille.

plate (4 pers.)
printer Print

30 g smør
500 g okseinderlår el. klump, i 5 cm lange strimler
2 løg
250 g champignon
50 g bacon i tern
1 spsk. paprika
3 dl vand
4 spsk. tomatkoncentrat, gerne af soltørrede tomater fra tube
evt. 2 spsk. balsamicoeddike
salt, peber
1 spsk. hvedemel
2 dl fløde
Pynt:
persille
Tilbehør:
kartoffelmos

  1. Smelt og brun halvdelen af smørret i en stegegryde. Brun kødet ad 2 omgange. Hak løgene.
  2. Rens og skær champignonerne i skiver. Svits først baconternene i gryden, til de er gyldne. Tilsæt løgene, og svits dem et par min.
  3. Tilsæt champignonerne, og svits dem med. Svits kort paprikaen med.
  4. Kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt vand, tomatkoncentrat og evt. eddike. Krydr med salt og peber. Kog retten op. Lad retten simre under låg ca. 1½-2 timer, til kødet er helt mørt.
  5. Ryst hvedemel med fløden, og rør det i retten. Kog retten igennem nogle min. under omrøring. Smag til med salt og peber.
  6. Pynt evt. retten med persille, eller server en skål hakket persille til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød og Hovedret