Bøf stroganoff med rosmarin
SPONSORERET indhold

Bøf stroganoff med rosmarin og persille

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bøf stroganoff med rosmarin og persille.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
15. jan. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
(4 pers.)

Ingredienser

30 g smør
500 g okseinderlår el. klump, i 5 cm lange strimler
2 løg
250 g champignon
50 g bacon i tern
1 spsk. paprika
3 dl vand
4 spsk. tomatkoncentrat, gerne af soltørrede tomater fra tube
evt. 2 spsk. balsamicoeddike
salt, peber
1 spsk. hvedemel
2 dl fløde
Pynt:
persille
Tilbehør:
kartoffelmos

  1. Smelt og brun halvdelen af smørret i en stegegryde. Brun kødet ad 2 omgange. Hak løgene.
  2. Rens og skær champignonerne i skiver. Svits først baconternene i gryden, til de er gyldne. Tilsæt løgene, og svits dem et par min.
  3. Tilsæt champignonerne, og svits dem med. Svits kort paprikaen med.
  4. Kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt vand, tomatkoncentrat og evt. eddike. Krydr med salt og peber. Kog retten op. Lad retten simre under låg ca. 1½-2 timer, til kødet er helt mørt.
  5. Ryst hvedemel med fløden, og rør det i retten. Kog retten igennem nogle min. under omrøring. Smag til med salt og peber.
  6. Pynt evt. retten med persille, eller server en skål hakket persille til.

Anbefalet til dig