hyldeblomstsaft opskrift
SPONSORERET indhold

Lav den bedste hyldeblomstsaft

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Når hylden blomstrer, gælder det bare om at få plukket de fine hvide hyldeblomster, og selv lave den lækreste hyldeblomstsaft. Det er hverken svært eller besværligt at lave sin helt egen hyldeblomstsaft - se hvordan, du gør her:

Af: Bente Halkjær Jensen og Lene Nissen/Peekaboo Foto: Getty Images
30. maj. 2022 | Opskrift | BoligLiv
Ca. 1. 5 l hyldeblomstsaft | Total: 30 min

Ingredienser

Hyldeblomstsaft

(ca. 1,5 l)
20-30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
650 g. sukker (evt. rørsukker)
1 l vand

Sådan laver du hyldeblomstsaft

1. Skyl og rens skærmene, og put dem i en stor gryde el.lign. beholder med låg.

2. Skyl citronerne, og skær dem i skiver. Læg citronerne i gryden.

PRØV OGSÅ: Rabarber-hyldeblomst-drik

3. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i kogende vand. Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låg på gryden, og lad saften trække i køleskabet i 4 dage.

4. Si saften, og hæld den på rengjorte flasker.

Psssst... Vidste du, at man sagtens kan bruge kvaset, altså de hyldeblomster du brygget saft af, til fx. en lækker kage? Se her, hvordan du bruger kvaset fra hyldeblomstsaften i en kage:  
Bag en hyldeblomstkage med creme og sommerbær

NB. Da denne hyldeblomstsaft ikke er tilasat konserveringsmiddel, holder den sig bedst på køl - holdbarhed i køleskab er ca. et par måneder. Men hold godt øje med, om saften begynder at gære.

TIP: Put hyldeblomstsaften i isterningeposer, og frys den, så kan du lynhurtigt lave et glas kold saftevand på de varme sommerdage.

TIP: Bland saften med danskvand og lav hjemmelavet 'hyldeblomstsodavand'.

PRØV OGSÅ: Ispinde med hyldeblomst og jordbær

Anbefalet til dig