boller med krydderurter
Foto: Martin Dyrlov Lækre nybagte boller med friske eller tørrede krydderurter - perfekt tilbehør til suppe og simreretter.

Boller med krydderurter

Boller med krydderurter: Perfekt tilbehør til suppen

Durum/hvedeboller med friskhakkede krydderurter i dejen er delikat og mættende tilbehør til salater, supper og gryderetter. Brug dine yndlingskrydderurter eller bare dem, du har, men vær varsom med løvstikke og rosmarin, da de nemt kan overdøve de andre krydderurter.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 20 minutter
plate 12 boller

12 boller
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 20 min.
Fryseegnede

Dej:
2¾ dl vand
15 g gær
150 g groft durummel
1½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
3-4 spsk. hakkede krydderurter, f.eks. oregano, løvstikke, rosmarin, timian, persille, purløg
ca. 250 g hvedemel
1½ tsk. groft salt
2 spsk. olivenolie til pensling

Pynt: evt. friske krydderurter og spiselige blomster

Sådan bager du boller med krydderurter

1. Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 grader), og tilsæt durummel, sukker og olivenolie.

2. Skyl, tør og hak krydderurterne; der skal være 3-4 spiseskefulde. Rør dem i dejen.

3. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og rør dejen på maskine i 5 min. Tilsæt salt, og rør videre i 3 min. Dejen skal være blød, men ikke flydende. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.

PRØV OGSÅ: Græskarsuppe med karry og kokosmælk

 

4. Vend/rør dejen sammen i skålen. Smør en muffinpande med olie, og læg en dejklat i hvert hul. Lad dem hæve tildækket i ca. 30 min.

5. Varm ovnen op til 225 grader.

6. Pensl bollerne med olivenolie, og tryk evt. krydderurteblade og blomster på bollernes overflade. Sæt bollerne midt i ovnen, og bag i 15-20 min., til de er gennembagte. Tjek evt. med et stegetermometer, der skal vise 98 grader.

7. Tag bollerne ud af formen, og lad dem afkøle på en rist. Nyd dem lune eller afkølede.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Flutes, Bagning og Bageopskrifter