Boller og flutes med kerner
SPONSORERET indhold

Boller og flutes med kerner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hjemmebag er altid populært. Her er grove boller og flutes til både morgenmad, mellemmåltider, frokost og varm mad. De kan enten spises som tilbehør eller bruges til sandwich med lækkert fyld af skinke, fisk eller grønsager.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
26. okt. 2011 | Opskrift | Hjemmet
(12 boller eller 2 flute)

Ingredienser

Dej med kerner
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: ca. 2 ½ time
Bagetid: ca. 20 min.
Fryse-egnet
2 ½ dl gammeldags kærnemælk
2 ½ dl vand (lunkent)
15 g gær
2 tsk salt (groft)
125 g blandede, grove kerner (f.eks. Femkornsbageblanding fra Urtekram, eller knækkede hvedekerner, knækkede rugkerner, sesamfrø, solsikkekerner og hørfrø)
ca. 500 g hvedemel
1 spsk flydende honning (eller 1 spsk sukker)
Forslag til fyld og smagstilsætning:
evt. 1 æg til pensling
evt. drys af kerner og frø
Tilbehør:
evt. smør

  1. Rør smuldret gær ud i lidt af det lunkne vand og rør resten af vandet og kærnemælken i.
  2. Tilsæt kornblandingen og melet gradvist.
  3. Ælt dejen grundigt – den skal være fugtig og må ikke blive for tør. Kornene suger væske, mens dejen hæver. Lad den hæve 1 1/2 time.
  4. Tril en pølse af dejen og form 12 boller eller 2 flute. Læg bagepapir på en bageplade. Lad bollerne efterhæve 1 time og flute 45 min.
  5. Pensl evt. med sammenpisket æg og drys evt. med en med blanding af kerner og frø.
  6. Sæt bagepladen i midten af en 225 grader varm ovn. Bag boller ca. 15 min. og flute ca. 25 min.
  7. Bank på bunden af dem, for at høre om de er færdige. Det skal lyde hult. Lad dem køle af på en bagerist. Servér med smør.